Pages

tirsdag den 11. oktober 2011

Hæklehjælp...

Jeg sidder og nørkler med at hækle en trøje til den lille mand, som snart melder sin ankomst:) Jeg har købt garn der passer med løbeløngden, men hæklefastheden passer bare ikke. I følge opskriften skal 17 masker måle 10 cm. Det gør de ikke, der mangler noget der ligner 2 cm, og det kan jeg ikke indhente ved at gå op i nål. I opskriften stod der jeg skulle starte med 48 masker, det har jeg så regnet ud til at måle 28 cm, så har jeg bare lavet en række luftmasker der måler 28 cm. Kan man godt det? Det skal lige siges at trøjen hækles i 6 lige stykker, uden nogen form for ud eller indtagninger.
Det er stadig Sidsel Sangilds " blødt til baby" jeg har gang i;) Der er så mange fine ting..


4 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke se der nogen problem.
  Hvis trøjen bare er lige op og ned, så er det bare lave stykkerne i det mål som opskriften oplyser - men med dine maskeantal.
  Det kunne jeg finde på at gøre ♥

  SvarSlet
 2. Jeg ville nok ikke bare tage udgangpunkt i en række luftmasker der måler 28 cm, da de kan gi' sig en del. Men du har jo hæklet en fin prøve, så hvad med at måle hvor mange masker du har på 2 cm, og så lægge dem til det opskriften foreskriver ? Min erfaring med hækling - og især modeller, der er meget simple - er, at det er meget taknemligt i forhold til, at man selv justerer hist og pist :) Håber du får det til at passe :)

  SvarSlet
 3. 1000 tak for jeres hjælp:) Jeg nørkler lidt med at få det til at passe, så hvis det lykkes følger der billeder af resultatet;)

  SvarSlet
 4. Jeg har ikke forstand på, at lave om på opskrifterne, men hvor bliver den lækker!
  Jeg elsker farven - den minder meget om den trøje jeg strikkede til min datter, da hun var i maven :)

  SvarSlet